SEO’da (Arama Motoru Optimizasyonu) sitenize değer katan bazı Püf noktalar vardır. Web sitenizin SEO’sunu iyileştirmek ve trafiği daha tutarlı bir şekilde artırmak için ipuçlarını size sunuyoruz.
Alan Adınızı optimize edin (Domain)
Web sitenizin alan adı www.benimsirketim.com gibi bir şeyse , noktalar arasındaki kısım orijinal şirketinizin adıdır. Bu isim doğrudan şirket kimliğinize etki eder.” Ancak, yüksek puan alan anahtar kelimeler de eklerseniz daha iyi olur.”
Zaten bir alan adınız varsa ve bunu bir süredir kullanıyorsanız, markanın itibarına ve SEO’suna zarar verebileceğinden değiştirmemelisiniz.
Hosting hizmetiniz önemlidir
Her şeyden önce hosting firmanızın temiz, güvenilir bir hizmet sunması önemlidir.
Öyle olmazsa ve serverınız şüpheli etkileşimlerde bulunursa, Google buna bağlı olarak o makinadan gelen ip adreslerinin kalitesini düşürür böylece ne kadar özen gösterseniz de arka planda kalmaktan kurtulamazsınız.
Tekrar eden ziyaretçilerinize hitap edin
Web sitenize gelen ziyaretçiler için web sayfanızı optimize etmek ve tekrar gözden geçirmek önemlidir. Böylece geri dönüş sağlayan müşterinizin artması kaçınılmaz olmaktadır. Web sitenize gelen ziyaretçilerinizin ikinci kez ziyaret etmesini sağlayacak proje ve makaleler geliştirip güncel tutmanız pozitif fayda sağlayacaktır.
Sayfalarınızı, aktif olduğunuzu gösteren yeni ilgi çekici içerik (metin, resimler, videolar) ile yeni bilgiler ve ürünlerle güncelleyin. Düzenli olarak yenilikler yayınlayın ve okuyucularınızın abone olabileceği haftalık / aylık bir e-posta bülteni oluşturun.
Sayfada geçirdikleri süreyi artırın
Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için, izlenmesi için videoya işaret etme gibi çeşitli püf noktalarıda seçebilirsiniz. Kısa sınavları da tercih edebilirsiniz. İnsanlar web sitenizde ne kadar çok zaman harcarsa, değeri de o kadar yüksek olur.
Yinelenen içeriği doğru şekilde kullan
Çoğu durumda, yinelenen içeriğin kaldırılması gerekir. Web sitenizin SEO’sunu, iki kez görünen herhangi bir içeriği kaldırarak, intihal olarak gördüğü ve onaylandığı için artırın. Google, sayfalarınızın hem HTTP hem de HTTPS sürümlerini dizine eklerse, bu hataları bulmak için Google Arama Konsolu’nu veya benzer üçüncü taraf hizmetlerini kullanın.
İletişim bilgilerini göster
WHOIS’in yanı sıra web sitenizde de yeterli iletişim bilgisine yer vermelisiniz. . Böylece web siteniz tanımlanabilir ve güvenilebilir olduğunu hem ziyaretçinize hem de google’a sunabilirsiniz.
Yazılı içeriğinizde alt başlıkları kullanın
Çevrimiçi pazarlama stratejiniz makaleler ve blog gönderileri içerdiğinde, yalnızca ilgili başlıkları değil, alt başlıklara da özen göstermelisiniz. Bunlar arama motorları tarafından görülür ve iyi yapılandırılmış bir gönderiyi arama sonuçlarında yayımlar. Sıralama için uygun anahtar kelimeleri entegre edin ve web sitesi kodlamanızda başlık etiketlerini kullanmayı unutmayın. Bunlar H1, H2 vb. Taglardır.