Google İlk Sayfada Nasıl Çıkarım
Web sitenizi Google’ın 1. sayfasında görmek istiyorsunuz, ancak nasıl yapılacağından emin değilsiniz?
Öncelikle, Google ve diğer arama motorlarının nasıl çalıştığıyla ilgili hızlı bir başlangıç yapalım.
Google (ve Diğer Arama Motorları) Nasıl Çalışır?
Google hakkında anlamanız gereken ilk şey, Google’ın İnternet olmadığıdır.:) Web sitenizin Google’da görünmüyor olması, İnternet’te olmadığı anlamına gelmez. Web sayfanızın Google’da belli başlı anahtar kelimelerde gelmesi için biraz çaba harcamanız ve uzman desteği almanız gerekmektedir.
Google’ın ve diğer arama motorlarının web sitelerini gösterme şekli şu şekildedir. Google, İnternet’teki tüm web sitelerini rastgele ziyaret eder, her sayfanın anlık görüntüsünü alır ve bunları büyük bir veritabanında dosyalar.
Her web sayfasının anlık görüntüsünü almanın bir parçası olarak, Google’ın sistemi sayfanın belirli bir konusunu belirlemek için bir web sayfasındaki her kelimeyi ve diğer içerikleri (fotoğraflar, videolar, ses dosyaları vb.) Okur. Google, toplanan bu verileri, belirli bir anahtar kelime araması için hangi web sayfalarının ve hangi sırada gösterileceğini belirlemek için kullanır.
Başka bir deyişle, Google’ın bilgisayar algoritmaları, İnternet’teki hangi web sayfasının belirli bir anahtar kelime veya anahtar kelime öbeği için en uygun olduğunu belirler ve önce onu listeler.
Çıkan web sayfalarının listesi Arama Motoru Sonuçları Sayfası olarak bilinir.
- Üst kısım genellikle, arama yapmak için kullanılan anahtar kelimeyle ilgili 3 veya 4 ücretli metin reklamdan oluşur.
- Google, kullanıcının yakınlarda yerel bir işletme aradığını düşünüyorsa, Yerel Haritaları ücretli reklamların altında listeler.
- Ortadaki ana bölüm, arama yapmak için kullanılan anahtar kelimeyle alakalı web sayfalarının “organik” sonuç listelerinden oluşur.
Sitemi Google’a Nasıl Getiririm?
Öncelikle, web sitenizin Google tarafından dizine eklendiğinden emin olmanız gerekir.Google komut vererek sitenizde yer alan sayfaların ne kadarının tarandığını görebilirsiniz “ site:alanadınız.com “ Google zaten sitenizi dizine eklemiştir ve güncellemeleri kontrol etmek için zaman zaman ziyaret etmeye devam edecektir.
“Unutmayın, Google yalnızca aranan anahtar kelimeyle alakalı web sayfalarını gösterecektir. Web sayfanızın içeriğinin söz konusu anahtar kelimeyle ilişkili olduğundan emin olmanız gerekmektedir.”
Web siteniz ilk sayfada görünmüyor olması hiç görünmediği anlamına gelmez. Sonuçlar sayfasının en altına gidin ve sayfa 2 ve benzeri için “İleri” yi tıklayın. Web siteniz 5. Sayfada , 8. sayfada veya bunların arasında bir yerde olabilir.
Web Sitem Google’da, Ancak 4. Sayfada ! 1. Sayfada Çıkmak İçin Ne Yapabilirim?
Google’ın ve diğer arama motorlarının 1. sayfasına girmenin organik ve doğal yöntemi “seo” dur.
Arama motorlarının sonuç sayfalarında reklamların veya yerel harita bölümünün altında göstermek için belli periyodik kurallar mevcuttur.
Google 1.sayfa sıralamanızı etkileyen en önemli faktörlerden bazıları şunlardır:
- Sayfa İçeriğinizin Kalitesi ve Uzunluğu– Web sitenizin sayfaları, müşterinize veya ziyaretçilerinize fayda sağlayacak benzersiz ve faydalı bilgilerle dolu olmalıdır. Ne kadar uzun ve kaliteli olursa size o kadar yarar sağlar.
- Gelen Bağlantıların Kalitesi ve Sayısı – Diğer sitelerden sizin sitenize gelen bağlantılar çok önemlidir. Özellik sizin sitenizle alakalı bir siteyse sıralamadaki pozitif etkisini rahatlıkla fark edebilirsiniz.
- Mobil Uyumlu Web Sitesi – İnsanların büyük oranı web’de bilgi aramak için cep telefonları kullanıyor. Siteniz mobil cihazlar için optimize edilmiş ve gezinmesi kolay olmalıdır.
- Sayfa Hızı – Web sayfalarınız tüm cihazlara hızlı bir şekilde açılmalıdır. Yavaş yüklenen web sayfaları Google’daki sıralamanızı olumsuz yönde etkileyebilir.
- Sayfa İçeriğindeki Anahtar Kelimeler – Hedeflediğiniz anahtar kelimeler sitenizde sayfa başlıklarında göründüğünden emin olun. “Anahtar kelimeleri sayfa içerisinde sürekli tekrarlamayın bu uygulamanın modası geçmiştir ve yalnızca sitenize zarar verir. İçeriğinizi ziyaretçiler için yazın, ancak Google’ı aklınızdan çıkarmayın. Çok fazla anahtar kelime kullanmayın.
- Alan Adının Otoritesi – Ne kadar uzun süreli uzattıysanız alan adınızını o kadar etkili olur.
- Güvenli Sayfalar(ssl) – Web sayfalarınız güvenli olmaları için https ile yüklenmelidir. Chrome, SSL olmayan web sayfalarında güvenli değil işaretli kullanıyor.
- URL Yapısı – Alakalı url yapısı kullanmaya dikkat edin. (https://siteniz.com/blog, https://siteniz.com/index.php&id=54 Sayfanızın URL’leri ziyaretçileriniz tarafından okunabiliyorsa bu pozitif etki sağlar.